Løyper

17.04.2019

Hei
Påskeværet ser ut til å vise seg fra det beste. Skiløypene holder seg godt, siden nattetemperaturen har krypet ned til 2-5 minus. Løypene vil bli kjørt ved behov i hele påsken.(Eller når vær og føre tillater det). Det blir kjørt skiløype til Harehopp og Pukla med snøscooter (vises ikke på skisporet)
Veneli – Domfet er de gamle spora sloddet vek, men det er ikke satt nye spor foreløpig pga at løypa er hard, men fint å gå selv uten skispor. Følg med på skisporet så ser dere når det er ny kjørt. GOD PÅSKE til dere alle.☀️😃
(Arkivbilde)
https://skisporet.no/setView/60.500309/9.4808302/12/topo2

 

05.04.2019

Det er fortsatt snø i fjellet. Løypen kjøres opp.
Veneli – Solheimseter kjøres opp nå. Veneli -Domfet kjøres i kveld.

HUSK BÅNDTANG FRA 1. APRIL.

Følg med på skisporet.no https://skisporet.no/…/60.500…/9.4808302/12/norges_grunnkart.
Håper alle har husket på å bidra med driftstøtte på kr 650,-
Vippsnummer: 128187
Bankkonto: 2320.17.93653
Ønske alle en god helg.⛷🙂

Bildet kan inneholde: himmel, snø, utendørs og natur

 

29.02.2019

Det er fortsatt en del snø i fjellet ca. 1-1,2 m og løypen friskes opp i dag og kveld. Veneli – Solheimseter friskes opp nå på formiddagen og Veneli -Domfet ordnes i kveld. Følg med på skisporet.no https://skisporet.no/setView/60.5004617/9.4818648/12/topo2

Ønske alle en god helg.🌤☀️🙂

 

 

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

10.02.2019

Dagali i dag fine forhold. 

Bildet kan inneholde: himmel, tre, utendørs og natur

 

08.02.2019

Da er løypa Veneli Domfet klar for sporsetting i morgen tidlig.

Bildet kan inneholde: himmel, sky, utendørs og natur

01.01.2019

Da er de isete spora fjærna fra Dagali til Domfet også. Denne helgen blir det ikke satt spor Veneli til Domfet. Nå vil det være muligheter for de som liker å skøyte å få seg en tur til Domfet

Bildet kan inneholde: tre, himmel, snø, utendørs og natur

24.02.2019

Ny kjørt spor mellom Veneli og Domfet , kom ikke opp til Lakrisputtan bare blanke isen i veien fikk ikke feste.😀

Bildet kan inneholde: himmel, tre, snø, utendørs og natur

15.02.2019

Tiden går og vi er allerede kommet til den første vinterferieuken. Det er for tiden + grader og det er en utfordring å få til gode løyer. Veneli – Solheimseter ble kjørt i går kveld. Veneli – Domfet kjøres fredag ettermiddag.
Det er nå tråkket opp Damtjernhalen og mot Harehopp. Det er lite snø på toppen, men snøen er fast. Husk snøskred faren. Det er også kjørt løype til H12. Det nye til vinterferien er, nå er det muligheter til å ta en lengre rast ved Olatjern (se bilde.) Ønske alle god ferie.

08.02.2019

Veneli til Solheimseter er kjørt opp i formiddag. Veneli Domfet kjøres igjennom i kveld. Det er spådd noe snø natt til lørdag så da er det bare å starte på nytt i morgen.  :-)  Veneli- Domfet er det ikke sikkert det blir tid til å sette spor, kun slodding hvis det blir en del snø i natt og i morgen.

God helg til alle ⛷❄️😊

01.02.2019

Da er løypelaget i gang med oppkjøring av skiløypene. Det er kommet en del snø denne uken også. Honnør til løypekjørene som står på for at hyttefolket har flotte skiløyper når helgen kommer. Yr melder snø til noe inn i lørdagen. God helg til alle. ⛷❄️😊.02.2019

 

25.01.2019

Hallo hyttefolk!
En god del av løypene er allerede klare. Så for dere som ønsker en kveldstur, så er det muligheter ⛷. Fine forhold.
God helg til dere alle⛄️🙂

 

 

11.01.19

Første tur med ny maskin nå. Det går ikke fort, men vi prøver å komme gjennom fra Veneli til Sørbølseter nå i dag. Det stikker frem litt lyng her og der, så en må se litt foran seg når en kjører utover.

 

 

 

 

 

 

5.01.2019

Veslefjellrunden og ned til Skardsetra er kjørt opp. Det ble etter forholdene bra løype, det meste av isen er revet opp og det er satt nye spor. Så det er bare å komme seg ut på ski.⛷😊 Fra Skardsetra og sydover var isen for hard til å få til noe. Det er en feil på GPS mot skisporet derfor er det ikke merket som kjørt.

 

 

 

 

 

1.12.2017

Løypelaget vil jobbe med skiløypene denne helgen. I dag Fredag er det sloddet fra Damtjern til Veneli nedre trasse, her er det fult mulig å ta en skitur. Torget – Veneli blir sloddet i morgen.
Det er også kjørt Veneli – Dagali. Det er fortsatt bekker som er åpne. Denne delen blir sloddet i morgen.
Mvh
🎿
Vassfarfjellet Løypelag

23.11.2017

Hei.
Vassfarfjellet løypelag har behov for to stk. til å kjøre skiløyper ca. tredje hver helg. Løypekjøringen er fra Veneli til Domfet via Styrmanstjern.
Det vil være en fordel om du har litt erfaring med snøscooterkjøring/skiløyper.
Opplæring vil bli gitt.
For mer info, ta kontakt med Vassfarfjellet Løypelag.
e-post: ‘[email protected]
mobil: + 47 916 78 000

Løypekjøringen denne sesongen avsluttes. Det er fortsatt noe snø i fjellet og muligheter til en skitur. 
Sommerplanene for løypelager er, å legge rør i små bekker. Lage klopper og bruer. Her kan det bli noe dugnad. 
Løypelaget takker alle de hytteeieren som har støttet løypelaget denne vintrene. Takker også vele i Skarsdalen og Veneli for driftstøtte.
Takker Flå kommune, Sparebank 1 Hallingdal og Valdres for driftstøtte denne vintrene. 
Løypelaget hadde ikke hatt muligheter til å stille med skiløyper i Vassfarfjellet uten denne støtten.
På veiene av styret i Vassfarfjellet Løypelag.
TUSEN TAKK FOR STØTTEN.

 

 

21.04.2017

Etter snøfallet 2. Påskedag og kuldegrader denne uken kjøres det løype Veneli – Damtjern fredag ettermiddag, se Skisporet.no.
Mvh
Vassfarfjellet Løypelag.

 

 

 

13.04.2017

Løype info. (12cm nysnø)
Løypa er tråkket fra Veneli (baksiden av Veslefjell) – Torget – Damtjern. Det er ok å ta en skitur. Obs!! kjør forsiktig ut i utover bakken fra baksiden av Veslefjell og ned mot Veneli seter.
Ha fortsatt en god påske.

 

06.04.2017

Løypelaget er spent på om det er muligheter til å få til skiløyper i påsken. Etter en god uke med mange varmegrader og vind. Løypene blir sjekket fredag med å kjøre igjennom med snøscooter. Er redd for at bekkene har åpnet seg og at det er vann i løypetrassen. Ny melding kommer i morgen , vil også informere via facebokk på fredag kveld.

GOD PÅSKE TIL ALLE I VASSFARFJELLET

 

 

 

 

30.03.2017

Løypelaget er spent, når det gjelder løypen fremover. Har fått status på snøforholdene etter mildværet, det har smeltet noe snø . I dag har det kommet ca. 5 cm med våt snø og muligens litt i morgen, så går det over til regn natt til lørdag (ca. 4mm). Løypelaget er usikker på kjøring i helga. Av erfaring så er det lurest å ikke røre løypa før fuktigheten er ut av trasen, På lørdag formiddag bli det vurderer om det skal kjøres eller ikke i helgen og håper på forståelse for dette.  Det er spådd – grade på nettene til uken.  Vi krysser fingrene og håper på ski løyper i påsken?


 

 

24.03.2017

Veneli – Skarsdalen kjøres opp på fredag formiddag. Solheimseter. Veneli – Domfet kjøres lørdag morgen. Det har kommet litt snø førsten av uke, så forholden i løypene bra.

Ønske alle en god helg.


17.03.2017

Veneli – Skarsdalen – Solheimseter kjøres opp på fredag formiddag. Veneli – Domfet kjøres fredag ettermiddag/lørdag morgen. Det har kommet litt snø førsten av uke. Fine forhold i løypene.

Bilde fra Solheimseter 11.03.17

 

 

 

 

 

11.03.2017

Ny helg og nye skimuligheter. Aller løyper kjøres opp. Veneli – Skardsetra-Solheimseter kjøres opp fredags kveld. Veneli – Domfet kjøres lørdags morgen.

Ønsker alle er god helg i fjellet. :-)


 

03.03.2017

Løypene ble kjørt nå på onsdag. Nordre del av Skarsdalen runden er sporsett ,søndre del er tråkket. Har også kjør over Veslefjell brukbare forhold. Kjør forsiktig i brattbakken på sør vest side . Hele løypenettet er kjørt Domfet – Solheimseter fine forhold.

Bilder fra skitur torsdag. Veneli – Domfet.


 

 

 

 

24.02.2017

Løypene ble kjørt nå på onsdag. Tilbringer løypa opp til H12 ble sloddet. Runden i Skarsdalen ble også kjør, den søndre delen her er litt ujevn. Har også kjør over Veslefjell men her er det partier som det er lite snø på. Brattbakken på sør vest side er det best å ta av skiene og gå ned. Løypa til Styrmanstjern, Dagali og Domfet er også kjørt fin forhold. I dag fredag er det litt vind i fjellet så det kan hende det er føyket litt noen steder. Det er spådd snø på lørdag / kveld . Det vil da bli kjørt når det slutter å snø lørdag kveld eller søndag morgen.

I vinterferien bli det kjørt når det er behov.  Skarsdalen – Veneli.

Dagali -Domfet kjøres det søndag og  tirsdag kveld eller onsdag morgen og slutten av uka.

Ønske alle en riktig god ferie.


 

 

17.02.2017

Løypa blir frisket opp fredag formiddag mellom Skardsetra og Veneli. Det har vært mildvær i fjellet de siste dagen. Løypelaget har fått problemer med snøscooteren (strømfeil ett eller annet sted), stoppet på Likkistefjell. Fikk fraktet den ned fra fjellet i går og er kjørt på verksted(Gol) Heldig vis er løypa stor sett ok, men fortsatt noe ujevn pga lite snø når terrenget også i utgangspunktet er ujevnt.

Bilde fra løypa der det er gjord en jobb med gravemaskin for å gjøre løypa mest mulig jevn og behov for mye snø blir mindre.


 

 

 

09.02.2017

Det er kommet litt snø første del av uka. Tirsdag ble løypa fra Skardsetra og til Veneli, ble meldt om fine forhold. Det vil bli kjørt på nytt lørdags morgen. Det er meldt litt snø fredag/kveld. Det kjøres også til Domfet på Lørdags morgen. Det vil da bli satt spor der det er muligheter.

Det har vært ekstra lite snø i terrenget fra Skardsetra og til Solheimseter. Løypelaget har da benyttet denne muligheten, ved å bruke en gravemaskin i trassen til å fjerne steiner, stubber og tuer i løypetrassen. Dette ble avsluttet på onsdag denne uken. Nå er det bare behov for ca 20 cm med snø for å lage skiløype.

Bilde fra løypekjøringen på tirsdag.

 

 

02.02.2017

Det vil bli kjørt løyper på fredag og eventuelt tidlig på lørdag morgen, dette er avhenge av når det vil snø.

Takk til  Sparebank 1 for støtten til drift

27.01.17

Atter dager med en del + grader. Siden det ikke er kommet noe mer snø, så blir det ikke gjort noe med løypa. De spora som er satt tidligere er så bra at det ikke blir noe bedre med å kjøre. Håper på snø. Legger ved en kommentar om løypa fra helga som var.

Hei

Må rette en stor takk for svært flotte forhold tatt snø mengde I betraktningen.

Fikk noen herlige turer i helga og dette er deres fortjeneste!!

Nå må vi håpe på mere snø!

20.01.17

Etter noen dager med 5-6 varmegraden så har løypa klart seg ganske bra. Litt hare spor. Det er i dag fredag kjørt igjennom løypa se skisporet.no  Fine forhold fra Damtjern og ned til Skardsetra. Det er også laget tre stokk bruer  fra  Skardsetra til Vaktatjern. Det er en god del mindre snø fra Skardsetra til Solheinseter.

Lørdag 21 kjøres det til Domfet, Her må en måke en del så en kan sette spor ved neste snøfall.

 Bilde er fra Svangtjeret.

 

13.01.17

Det har kommet litt snø i fjellet denne uken. 10-15 cm. Det første som blir kjørt (lørdag morgen) er den trassen som ble brukt i romjulen. Veneli-Damtjern T/R. Så blir resten av løypenettet kjør, usikker på hvordan forholdne blir der. Håper nå at vintrene er kommet for å bli. Det var 10-15 – gradet i fjellet på morgenen i dag.

God helg :-)

 

06.01.2017

Godt Nytt år

Det har kommet ca. 2 cm med snø i fjellet i dag. Testet med  slodden i dag, men det er for glatt under den lille snøen som har kommet. Det ble derfor vurdert at det er bedre å la den ligger i ro. Vil tro det er greit å gå i den nedre trassen Veneli til Damtjern t/r.

Vi får håpe det snart kommer litt mer snø så vi kan komme i gang med skiløyper i hele vårt løypenett.

 

29.12.2016

Det er satt nye spor, nedre trasse fra Damtjern via torget, Olatjern frem til krysset opp til Veslefjell, så det er muligheter til å ta en skitur  Bilde er tatt 28.12.  Brukbare forhold i løypa. Hele trassebredden er sloddet.

 

Løypelaget ønsker hyttefolket et riktig Godt Nyttår.   

22.12.2016

Dessverre har mildværet og vind medført til at løypetrassen er noe isete. Det er satt spor, nedre trasse fra Damtjern via torget, Olatjern frem til krysset opp til Veslefjell, så det er muligheter til å ta en skitur. Men obs!! det er iset utenfor sporet.
Fra krysset opp til Veslefjell og ned til Røde Kors hytta er det for hardt og iset og ikke satt spor, været har tatt for hardt her.
Løypelaget synes det er greit at en går i løypa frem til det kommer snø (mer enn 5 cm) Løypelaget ønsker jo at hyttefolket skal komme seg ut på tur og nyte naturen. Gå på kanten og motsatt side der det er satt spor
Det også  kjørt løypene fra Veneli til Domfet i dag torsdag 22.des. Trassen er ikke isete men ujevn, bekker og våte partier, har snøen ikke lagt seg.
Julegaven til løypelaget i år er:     SNØ :-)

Løypelaget ønsker hyttefolket en riktig God Jul.


 
8.12.2016
Det har vært mildvær og vind de siste dagene, vil tro det har tæret noe på snøen. Helgen som var ble hele trassen fra Veneli til Vaktatjern mot Solheimseter tråkket til med snøscooter, ble ganske bra. Mildværet de siste dagene har nok endret noe på dette.
Det var planer om å tråkke mot Domfet denne helgen, men avventer til det blir kaldere og at det kommer snø. Kommer det 10-15 cm snø så er det muligheter til å få til brukbare løyper.
Det er fortsatt bekker som går åpne. Det vil vær til stor hjelp hvis de som hytte nær løypetrassen tar med seg en spade eller skuffe og sjekker løypa om det er behov for å snø inn i løypa. Selvsagt er det bare å hjelpe til for alle. Det vil være til stor hjelp for de som kjører opp løypene.
Nedre del av bakken fra Damtjern og ned i Skarsdalen er det behov for å gjøre noe med spade og gren sag. Også noe på toppen fra der løypa krysser veien og videre opp mot toppen.
God helg.  :-)
20.11.2016
I løpet av uken har snøen minket litt pga mild vær. Men problemet er fortsatt, at det ikke er tele i bakken og bekker som er åpne. Det er flere som har prøvd seg med løypemaskin andre steder og noen har kjørt seg fast.
Vi har begynt med å tråkke med snøscooter fra Veneli mot Damtjern, nedre trasse. Håper å få til ei løype til neste helg mellom Veneli og Damtjern (26.11)

Logo Vassfarfjellet Løypelag.2 (2)

 
10.11.2016
Hei
Da er snøen kommet, det ble målt 65 cm på Veneli. Løypelaget har ikke kjørt løyper ennå. Snøen kom før det ble tele i bakken. Håper kuldegradene de siste dagene hjelper, slik at vi kan begynne å tråkke med snøscooter.
 
 
 
 
07.04.2016
Det har vært flere varmegrader og regn så langt denne uken, så derfor har løypelaget bestemt å ikke kjøre mer skiløyper denne vintrene.
Løypelaget takker alle de hytteeieren som har støttet løypelaget denne vintrene. Takker også vellet i Skarsdalen og Veneli for driftstøtte.
Takker Flå kommune, Sparebank 1 Hallingdal og Valdres for driftstøtte denne vintrene. 
Løypelaget hadde ikke hatt muligheter til å stille med skiløyper i Vassfarfjellet uten denne støtten.
På veiene av styret i Vassfarfjellet Løypelag.
TUSEN TAKK FOR STØTTEN.

Logo Løypelaget

 
 
 
 
 
 
31.03.2016

Det vil bli kjørt løyper denne helgen også, men ikke hele trassen. Det er kommet mellom 15 – 5 cm med snø. Det som kjøres av skiløyper er: Veslefjellrunden og Veneli – Domfet. Løypemaskinen vil ikke bli brukt. Styret er blitt enig i å parkere den. Og klargjøres for neste sesong. Snøscooteren med groomer vil da bli brukt til løypekjøring. God helg til alle.  :-)

 
21.03.2016

kl. 19:20 Tilbakemelding fra servicemann. Hydraulikkpumpa må byttes. Har de den på lager får vi gjordet dette på onsdag. Hvis ikke blir det ikke før over påske. :-( Pris på pumpe er ca. 63.000 + mva. :-( Det har vært en vintersesong som ikke har vært på løype lages side dessverre. Det blir bruk snøscooter for å friske opp skispora.

21.03.2016

Det er bare å beklage at det ikke er kjørt løyper etter lørdag. Vi har fått et problem med maskinen. Service man kommer i kveld. Håper det bare er litt justering. Maskinen vil bare gå bakover. Går det grei i kveld blir løypene frisket opp i morgen. Har kjørt med snøscooteren Veneli – Torget- Damtjern i ettermiddag.

 
 
 
17.3.2016


944856_822977631140466_8925358699209210807_n[1]

Det har vært en uke med mange varmegrader i fjellet, så det kan hende lyngen har kommer frem enkelte steder i løypa. Løypelaget vil gjøre sitt best slik at det skal være så bra løyper som mulig i forhold til vær og temperatur. Det er meldt litt kaldere, så vi får håpe det vil bidra til fin og god løyper. GOD PÅSKE.

02.3.2016

Det er kommet en del snø det siste døgnet og det har blåst en god del. Store føykefonder og dårlig sikt,  så det tar tid å få kjørt igjennom løypene i dag. Det er også meldt snø i morgen og fredag. Så morgendagen og fredag blir brukt til å få skiløypene på plass igjen. Vil tro det meste er på plass til lørdag.

 
23.2.2016

Hurra….. Da er det nykjørte løyper til Dagali og Domfet. Strøm problemet var en sikkerhets bryter i gasshendelen. Enkel sak når en fant det ut. Håper dere på Dagali – Domfet ble fornøyd i dag. :-) etter skuffelsen i helga, beklager så mye. Klikk på det kartet du ønsker og pint ut.

Dagali lokalkart v 1.0
Damtjern. lokalkart 
Skardseter. lokalkart
Veneli. lokalkart
Oversiktskart
 
22.2.2016

Løypelaget har ikke helt helle med seg. Etter et uhell med løypemaskinen som nå er kommet i drift igjen, så stopper snøscooteren. Det er ene eller annen strømfeil. Skulle kjørt Veneli – Domfet på søndagsmorgen men fikk ikke start på scooteren. Derfor er ikke løypene kjørt der. Løypelaget beklager dette  :-(  Har hatt kontakt med motorspeed i dag og fått noen tips. Ser på dette i morgen. Har fått tak i en med snøscooter som vil slodde igjennom på onsdag i alle fall.

18.2.2016

Løypemaskinen er nå på plass. Det er spådd snø og kraftig vind natt til lørdag og lørdag formiddag så det vil bli vurdert når det er mest fornuftig å kjøre på lørdag. Veslefjellrunden vil bli kjørt i morgen.

 
12.2.2016

Hei. Dessverre kom ikke løypemaskinen tilbake til denne helgen. Venter på et gummibånd til belte. (tomme i Tyskland også) så løypene blir kjørt med snøscooter denne helgen også, må bare beklage, men vi får gjordet lite med dette. Veslefjellrunden ble kjørt på torsdag, Skarsdalen Vaktatjern kjøres fredag formiddag. Veneli – Domfet fredag ettermiddag. skisporet viser ikke riktig på Dagalirunden. pga mobilforhold. God helg til dere alle :-)

 
5.2.2016

Hei Det er meldt snø fredag ettermiddag og litt på lørdag og hele søndagen, pga dette blir Veslefjell runden kjørt fredag og lørdag.  Skarsdalen og Dagali/Domfet lørdag morgen. Søndag blir vurdert i forhold til nedbørsmengden, Søndag vil i så fall Veslefjellrunden bli prioriter først God helg :-)

 
28.1.2016

Hei og atter en ny helg er her. For 14 dager siden fikk løypelaget problem med det ene belte på løypemaskinen. På grunn av dette er løypemaskinen kjørt på verkstedet og vil ikke være på plass denne helgen. Løypene blir derfor kjørt med snøscooter.Skisporet.no vil da ikke vise riktig når det gjelder oppkjøte løyper. Natt til lørdag og lørdag formiddag er det meldt stiv kuling i fjellet 15 s/m fra sørvest. Løypa fra Veneli til Solheimseter ble kjørt torsdag 28.1 Derfor kan det bli vanskelig å få til løyper på lørdag. Vindstyrken vil avgjøre når det blir kjørt på lørdag. Det kan hende noe blir vist på skisporet.no da følg med. :-)

 
21.1.2016

Hele løypenettet er sloddet igjennom, Det er også sloddet til ut Skarsdalen og til Solheimseter. Det fult mulig å gå på ski. Vær forsiktig i utover bakkene. God helg. :-) Løypa er ganske ujevn, dette er på grunn av lite snø. Løypekjørene sier det er forlite snø til maskinen, så snøscooter blir brukt frem til det har kommet ca. 20-30 cm snø til. Snø som kommer på mange minus er det mye luft i. Når vi begynner å pakke den blir det svær lite igjen.

 
 
15.1.2016

Belte er på plass. Veslefjellrunden beltes i kveld for å pakke snøen. Kjøres på nytt i morgen.  Veneli – Domfet kjøres også i morgen. God helg til alle. :-)

14.1.2016

Løypemaskinen: Det ene belte er kjørt av. Trodde vi skulle få det på i dag, men det er ikke tele i bakke der den står. Får derfor ikke jekket den opp. I morgen fredag prøver vi å få inne en gravemaskin til å løfte den opp. Går dette greit så vil det være en mulighet til oppkjørte løyper på lørdag. Vi får sende en tanke til de som jobber med dette i – 20 til -25 gradet (løypekjørerne) De gjør en kjempejobb til oss som bare kan ta på skiene og gli inn i løypene.

 
 
7.1.2016

Alle løyper blir sloddet i løpet av fredag. Det er fortsatt litt forlite snø til å dette spor. men det fult mulig til å ta seg en tur. Torsdag 7.1 ble løypetrassen fra Veneli til Domfet kjør, Enkelte steder er det for lite snø, men det er fult mulig å ta seg en tur, ca.35-40 cm på Domfet. Gradestokkene sier -20.

 
14.12.2015
Dagali lokalkart v 1.0
Damtjern. lokalkart 
Skardseter. lokalkart
Veneli. lokalkart
Oversiktskart
Klikk på linken for løypekart.

20151221_152853_resized Løypetraseen er nå på plass i skisporet.no. Logg inn på linken under og følg med når og hvor det sist ble kjørt skiløyper. 

http://skisporet.no/buskerud/vassfarfjellet 

09.04.2015

Løypene vil bli preparat denne helgen. (10-12 april) Dette er siste helg som det blir planlagt løypepreparering.

Håper alle har mang fine skiturer i vinter. Løypelaget har allerede begynt forberedelsene til neste vinter. Løypelaget har fått tildel støtte til skilting av skiløyper i området. Dette blir det første løypelaget vil begynne å jobbe med.

Følg med på hjemmesiden. Det vil bli dugnader.

Påsken 2015

Påsken 2015.  En påske mede mye fint vær og godt skiføre. Skjærtorsdag var nok en dag som alle var ute på ski, Det er ikke registret så mang i skiløypene noen gang. Det er jo løypelaget glade og stolte av.

DSC_0428

Olatjern.

DSC_0423

Sørbølfjellet.

30.3.2015

Løypene vil bli preparert når det er behov i hele påsken

God påske

GOD PÅSKE TIL ALLE I VASSFARFJELLET
GOD PÅSKE TIL ALLE I VASSFARFJELLET

20.03.15

Fortsatt snø og skiforhold i fjellet.

Løypene blir kjørt på lørdag morgen . Dette på grunn av at det er spådd snø fredag ettermiddag og kjøligere mot lørdag morgen.

Veslefjellrunden ble også kjørt på tirsdag 17.3

GOD HELG. :-)

13.2.2015

Alle løypene ble kjørt torsdag kveld. Tross mildvær og vind er det fortsatt bra forhold i løypene. Så det er bare å reise til fjells og ta en skitur. :-)

GOD HELG. :-)

Styrmannstjern runden torsdag kveld

Styrmannstjern runden

06.03.2015

Da er det helg igjen. Løypelaget preparer løypende så godt de kan denne helgen også. Glem ikke å støtt laget med den årlige driftstøtten. Det bidrar til preparere løypene hver helg :-)

God helg :-

27.02.2015

Da er det kommet nysnø, så de hare løypene er tilbake til vanlig vinterløyper. Alle løyper kjøres.

Håper alle vill være med å støtte løypelaget med løypebidrag/driftstøtte. Giro finner dere på siden Støtt oss.

God helg :-)

20.2.2015

Det har vært mildt i fjellet også, har tæret litt på løypene men fortsatt fine skiforhold. Løypene blir preparat i forhold til været og temperatur. Vanskeligere å få fine løyper når det er så mildt en må være forsiktig med å preppe for mye. Det ser bedre ut fremover når det gjelder temp. Det kan også komme litt snø.  Vinterferie en uke til, så det blir kjørt når det er behov hele nest uke. Ha fortsatt en fin ferie.:-)

14.2.2015

Da har vinterferien startet. Løypene vil bli kjørt etter behov hele uken.

Det ser ut til at det blir fint vær og lite snø, så ut fra det vil løypene bli frisket opp en gang i blant .

Løypelaget ønsker alle en trivelig ferie

5.2.2015

Status skiløyper:

Skiløypene blir preparert i løpet av fredag.

Nyhet om løypene i området Dagali/Domfet. Det er gjort avtale med løypekjøreren i Liemarka. De vil nå kjører ned til Domfet. Skiløypene til Vassfarfjellet løypelag og Liemarkas løyper er da koblet sammen.

info løypetrasser i Liemarka.

http://liemarka.com/skil%C3%B8yper.html Ønsker alle en fin ski helg.

29.1.2015

Alle løyper blir kjørt i helgen. På Yr.no ser det ut til at det blir snø hele lørdagen Løypene vestover kjøres lørdags morgen siden det meldes snø fra fredag morgen til lørdags kveld. All kjøring vil bli vist på skisporet.no

God helg til dere alle

23.1.2015

Styrmannstjern runden og inn til Dagali er kjørt i dag. GPS er ikke benyttet og dermed vises den ikke på skisporet.no

22.1.2015

Løypene blir kjørt i løpet av fredag. Det er kommet ca. 35 cm snø denne uken. Det er spådd litt snø på lørdag formiddag og litt vind. Det blir vurdert om behov for kjøring på lørdag.

God helg

15.1.2015

I dag torsdag er kommet noe snø. Skarsdalen og Veslefjellrunden kjøres på fredag ettermiddag. Lørdags morgen kjøres det til Styrmannstjern, Dagali og Domfet. Dette kan ta lit tid, det er behov for noe snømåking.

Ønsker alle en god helg.

13.1.2015

Løypelaget har behov for hjelp til å kjøre løyper med snøscooter vestover fra Veneli (Rødekros hytta) til Dagali/Domfet og Styrmannstjernrunden. Bør ha erfaring med bruk av snøscooter. Helst erfaring med preparering av skiløyper  Ta kontakt med Vassfarfjellet Løypelag på e-post [email protected] Eller mobil 91678000

DSC_0319

8.1.2015

Veslefjellrunden og Skarsdalen blir tråkket med snøscooter i morgen. Det er kommet ca. 5-10 cm med snø.  Lørdag meldes det snø og kraftig vind, så det vil bli vurdert om det er noe muligheter/grunn til å kjøre.

Søndag planlegges det å få tråkket løypene vestover til Dagali, men en er vær avhengig for å få dette til.

1.1.2015

Dugnad i nedre del av Skarsdalen. Får håpe mildværet er kortvarig, så snøen ikke forsvinner.  10-15 cm til med snø nå, så blir det fine skiforhold.

Nedre runde i Skarsdalen Takk for innsatsen. Dette er til god hjelp.
Nedre runde i Skarsdalen
Takk for innsatsen. Dette er til god hjelp.

29.12.2014

Dugnad på skiløypa over Veslefjell i dag, etter en del snømåking er det nå fint og ta turen over fjellet. Det er også vært dugnad i Skarsdalen. Snømåking og fjerning av kvist. Løypelaget takker for innsatsen.

En av de som har gjort en kjempe jobb i Skarsdalen
En av de som har gjort en kjempe jobb i Skarsdalen

 

Dugnad Skiløype til Veslefjell
Dugnad Skiløype til Veslefjell

 

 

DSC_0329

23.12.2014

Noen av løypene er kjør i dag. Se på skisporet.no Men det er ikke satt spor. Det er på grunn av for lite snø og knivene på sporsetteren kan bli ødelagt. Det er helt grei å gå uten spor. Her er et bilde fra en fin dag i fra fjellet.

God jul og Godt Nytt år til skifolket.

19.12.14 Det er spådd litt snø natt til mandag. Løypene ( veslefjellrunden og Skarsdalen ned til Setra.) vil da bli kjørt opp 23.12.14

14.12.14

Veslefjellrunden og ned til Skarssetra er sloddet og pakket med rull. Det er fortsatt litt for lite snø, noen bekkene er heller ikke islagt.

Ønsker nok 25-30 cm med snø for å få til greie løyper til jul. Men det er fult mulig å ta en skitur, ta det rolig i utover bakkene og bruk ikke de fineste skiene.

Til dere som har hytte i Skarsdalen og skiløypa går ikke så langt fra hytta og ønsker å gjøre en liten dugnad. Ta med snøskuffa og en gren sag. Det er en del små kratt i løypa, spesielt i bakken opp til Damtjern. Noen bekker, våte myr områder, er det behov for at det måkes snø i.

Det er ikke kjørt vestover fra Veneli. Der er det behov for mer snø pga. stubber og stein.

Til alle der andre som er ute å går på ski, ta med gren sag og bruk den der det er behov.

DSC_0319

11.12.2014

Søndag 14.12.14  Blir skiløypa kjørt med en slodd for å laget en såle. Løypelaget håper å få ordnet løype til julen. Blir det ikke mer snø er det hovedløpa rundt Veslefjell som er første prioritert.

20.04.2014 Dette var siste dagen denne sesongen som det blir kjørt løyper. Løypelaget parkerer nå alt utstyr. Forbereder oss til neste sesong. Takk til alle som har kjøpt andeler og betalt løypebidrag. Uten denne støtten ville det ikke hvert muligheter med oppkjørte løyper. Løypelagets hjemmeside vil bli benyttet til info for dugnader i forbindelse med utbedring av løypetrassen så ta en titt innom siden. Det vil bli annonsert i god tid før eventuelt dugnader. 16.04.2014  Det er nå funnet alternativløype i Skarsdalen, så løypene blir kjørt der også resten av påsken. Løypelaget slutter løypekjøringen når påsken er over.

14.4.14 Løyperapport: 

Vannet har tatt løypa i Skarsdalen. Får derfor ikke kjørt mer der. Løypa vil starte på myra ved Damtjern (der påskeskirennet er) Håper det går bra med resten av løypene.

Løypa er tatt av vannet

13.4.14 Løyperapport: 

Problemer med snøscooteren, er lever til rep. Har fått låne en demo scooter men innfestingen til den nye sporsetteren passer ikke. Må bruke den gamle sporsetteren inntil videre. Jobber med å finne en løsning på hvordan en kan få benyttet den nye sporsetteren. Dette gjelder da skiløypene fra Veneli til Domfet.

Det er nå blitt kjørt opp til Harehopp med løypemaskinen.

Har du husket alt? Appelsiner, solkrem, klister, Kvikk Lunsj osv.  Har du husket å betale årets bidrag til løypelaget? Hvis ikke er det bare å løpe til en nettbank nær deg.

Det er fortsatt snø i fjellet. Skimuligheter i påska. Vi kjører løyper i hele påsken når det er behov.

GOD PÅSKE.

27.3.14 Løyperapport: Løypene kjøre denne helgen også. Følg med på skisporet.no  Det ser ut til å bli en fin helg med sol og lite vind. Nyt helgen i skisporet eller i solveggen ved hytta. God helg til dere alle.   En stor takk til de som kjører opp skiløyper i Vassfarfjellet. Morten, Kenhet, Alf Erik, Flemming og Karsten.

Karsten er godt fornøyd med kjørekomforten og framkommeligheten til den nye løypemaskinen. Nå kan jeg sitte godt og varmt, høre på radioen og samtidig lage fine skiløyper.

Karsten Ekren

20.3.14 Løyperapport: Løypene kjøres på fredag formiddag. Det er spådd snø på lørdag ettermiddag så det kjøres også på søndag morgen. Følg med på skisporet.no Ønsker alle en god helg. PS!!! Minner  på at giroen for andelskjøp og konto nr. til løypebidraget ligger på hjemmesiden under. Søtt oss 13.3.14 Løyperapport: Det er spådd snø fredag ettermiddag og natt til lørdag, ut fra dette vil løypene bli kjørt tidlig lørdag morgen. Det har hvert milde være i fjellet, så det er blitt skare. Det er da også muligheten til å ta seg en tur utenom skiløypa. Følg med på skisporet.no og se når det kjøres. God helg.

6.3.14 Løyperapport:

De et kommet ca.15 cm snø denne uken. Løypene kjøres i morgen 7.3.  Lørdag hvis behov. Følg med på skisporet.no

Ønske alle en god helg.  Det ser også ut til at solen vill vise seg frem.

PS!!! Minner  på at giroen for andelskjøp og konto nr. til løypebidraget ligger på hjemmesiden under. Søtt oss

27.2.14 Løyperapport: Nå er det bare å klikke på linken til skisporet.no. Så kan en se hvor å når de forskjellige skiløypene er kjør.

  Må bare beklage til dere på Dagali / Domfet. Har prøvd å komme over til dere både onsdag og torsdag denne uken,  men det er så tåka på Likkistefjell at en ser ikke terrenget. Det er så flatt lys. Det blir prøvd på nytt fredag 28.2.  Prøver da å kjøre etter GPS håper det går bedre.

24.2.14 Løyperapport:

Hei

Har fått noe tilbakemelding i forbindelse med det mildværet som har hvert de siste dagen, at det kommer frem en del hunde møkk i løypa. Til dere som har med hund. Hvis hunden må gjøre fra seg og det lar seg gjøre , prøv å få det ut av løypa, eller ta med hundepose. På forhånd takk.

Den ny GPS enheten er nå på plass i løypemaskinen og vises på skisporet.no Nå kan dere også se hvor og når løypemaskinen kjører.

PS!!!

Minner  på at giroen for andelskjøp og konto nr. til løypebidraget ligger på hjemmesiden under. Søtt oss

Ha fortsatt en fin vinterferie.

20.2.14 Løyperapport:  Det blir noe snø denne helgen også, Veslefjellrunden blir kjørt i morgen formiddag       + Veneli – Dagali. Veslefjellrunden + Skarsdalen kjøres på nytt lørdag. GPS til løypemaskinen er ikke ankommet. Det er lovet at den skal ankomme i løpet av fredag. Det er spådd snø også til uken (Vinterferieuke) Det er ikke siker det er kapasitet til å kjøre hele løypenettet hvis det blir snø hver dag til uken, men vi gjør så godt vi kan. Hoved trassen Veneli – Skarsdalen  vil bli prioritert først. 16.2.14 Løyperapport: Da har vi endelig fått kjørt opp skiløypene i Vassfarfjellet. Det vil bli kjørt ved behov i vinterferien. Får dessverre ikke fulgt løypemaskinen på skisporet.no.  GPS enheten må byttes. Skisporet sender en ny i morgen. Regner med at den er på plass i slutten av uka. Håper på en snøfri uke med mye sol. God ferie til de som har det denne uken. 15.2.14 Løyperapport: Vanskelige forhold i fjellet når det gjelder å få til skiløyper. Forholden i løypetrassene er ikke lette, spesielt sør øst for Veslefjell mot Damtjernhallen med store føykefonner. Det er kjørt igjennom trassen fra Veneli til Domfet i dag. Har også kjørt fra Veneli til Damtjernhallen med løypa blåser igjen med en gang. Det var føykefonner på ca. to meter i trassen. Nytt forsøk i morgen søndag. Spade er det viktigste utstyret en må ha med. Brukes også flittig.  Håper å få til Veslefjell runden i morgen. Vi gjør så godt vi kan og faktisk litt til. 14.2.14 Løyperapport: Vi har prøvd å kjøre løyper i dag,  men pga. snø, sterk vind og dårlig sikt måtte løypekjøringen avsluttes. I visse områder av løypa er det også store føykefonner. Det er spådd sterk vind og snø i morgen lørdag også. Vi anbefaler hyttefolket å holde seg ved hytta. Det vil ikke bli kjørt løyper før tidligst søndag formiddag, dette pga det dårlig været som nå er i fjellet. Fyr på peisen, finn frem et spill og kos dere inne. God helg. 13.2.14 Løyperapport: Veslefjellrunden + Skarsdalen blir kjørt i morgen fredag. Veneli – Styrmanstjern – Dagali blir kjørt lørdag formiddag. I vinterferie ukene blir det kjør når det er behov. Løypemaskinen kjøres: Veneli – Skarsdalen Snøscooter kjøres: Veneli – Dagali. + Over Veslefjell. Ønsker alle en fin vinterferie. Ta gjerne kontakt med løypelaget, hvis det er noe.   7.2.14 Løyperapport: Det er spådd en del snø på fredag ettermiddag derfor blir løypene ikke kjørt før lørdags morgen. Det er muligheter for at GPS i løypemaskiner ikke fungerer og dermed vil den ikke bli vist på skisporet.no Løypemaskinen kjører Veslefjellrunden. Etter at den runden er kjørt. Vil Skarsdalen bli kjørt. Dette vil nok ta litt tid side det er første tur med løypemaskinen. Veneli -Dagali via Styrmanstjern blir kjør lørdags morgen med snøscooteren. Her er GPS ok. God helg. 30.1.14 Løyperapport. Det har kommet  mye snø og det har hvert  en del vind i fjellet denne uken også,  så det er en utfordring å få kjørt skiløyper. Lørdag formiddag blir det satt inn to grupper. En gruppe tar seg av Skarsdalen og en gruppe tar løypa over Veslefjell og videre vestover til Dagali. Det er behov mer trening i bruk av løypemaskinen, før den kjøres ned i Skarsdalen. Løypemaskinen brukes nå til å kjøre Veslefjellrunden.   De som skal kjøre løypemaskinen føler de har for lite erfaring,  så derfor er det behov for mer opplæring for å forebygge mot feil kjøring. Siden Veslefjellrunden er klar for løypemaskinen brukes denne til kjøretrening.  Håper skifolket har forståelse for dette. De som skal gjøre denne jobben har også en jobb fra mandag til fredag. En stor takk for den innsatsen de gjør! I slike forhold vil kostnad for løypelaget være på ca. 1200 kr pr time. Derfor er det viktig at alle er med på å betaler løypebidrag.  Ønsker alle god helg!   24.01 Skiløyper: Som alle sikkert har fått med seg, er det kommet mye snø de siste dagene. Løypemaskinen er nå i drift. Det er så mye snø så vi må kun belte igjennom uten å bruk glattebrett og sporsetter, men den nedre delen av Veslefjellrunden (Veneli-Olatjern) er det kjørt og satt spor. For de som ønsker å ta seg en skitur, kan denne delen av løypa benyttes. Håper dere har forståelse for dette, vi gjør bare vårt best for dere. Løypelaget.  23.01.14 Løyperapport: Det vil bli kjørt opp deler av nettet i morgen. Resten på lørdag morgen Du kan følge med på siste kjøring av løypene på skisporet.no 17.01.14 Løyperapport:  Det er spådd mere snø i morgen. Vis det fortsetter med det været som har hvert i dag, er løypa borte på 10min. Kommer til å måtte se an været, før det blir kjørt. Det er kommet ca. 60cm snø de to siste døgn på Veneli. Dagali-Domfet ca. 80cm snø. Har ikke oppdatering fra Skarsdalen, vil tro det er kommet ca. 80 cm der også. Det blir derfor vanskelig å få til skiløyper denne helgen. Håper alle har forståelse dette.

Løypebidrag for 2014.

Betales inn på konto : 2351 71 26381

Løypebidrag 2014
Vassfarfjellet Løypelag er avhengig av årlig driftstøtte. Anbefalt frivillig støtte bør være minst kr 500,- fra hver hytteeier i området. Dette er for å ha muligheter til å drifte løypelaget og sikre forutsigbare løyper i tiden desember – april avhengig av snø forhold.
 HUSK. Navn og hytte område ved betaling av løypebidrag.
 Løypelaget ønsker e-post adressen til så mange som mulig. Dette er for å spare porto ved utsendelse pr. brev.
Send din e-post adresse til:
 [email protected]
 På forhånd takk for din støtte.
Hilsen
Vassfarfjellet Løypelag.

Logo Vassfarfjellet Løypelag.2 (2)